Hiina võimud käskisid suitsetamisega majandust elavdada

05. mai 2009, 18:22

Et kohalikul tubakatööstusel hinge sees
hoida ja majandust elavdada, käskisid Hiina võimud ametnikel ja teistel
riigiteenistujatel aktiivsemalt suitsetada, vahendas newsru.com.

Hubei piirkonna võimude käsul peavad sealsed ametnikud ära suitsetama 230 tuhat sigaretipakki. Isegi koolides on kehtestatud kvoodid, kui palju peab üks õpetaja suitsetama. Omavalitsuse ametniku normiks on tõmmata 400 plokki sigarette aastas. Neid, kes "plaanist" maha jäävad või "vaenlase" marke suitsetavad, ähvardab trahv.

Olümpiamängude ajal kulutasid Hiina võimud palju jõudu suitsetamisega võitlemiseks, nüüd tuleb karistuse ähvardusel aga suitsetada. Sigaretikaubandusest laekuv maks täidab samas Hubei provintsi kassat.

Kohalikud võimud on loonud ka spetsiaalse kontrolliorgani. Inspektorid väisasid hiljuti üht kohalikku kooli, kus vaatasid üle tuhatoosid ja prügikastid ning leidsid sealt kolm "keelatud" marki koni. Esimesel korral koolile trahvi ei tehtud.

Hiinas on 350 miljonit suitsetajat. Meestest suitsetab iga teine. Sigarette ostavad nii täiskasvanud kui ka lapsed. 15 miljonit hiinlast suitsetab iga päev, 40 miljonit aga seltskonnas. Tubaka tarvitamise tõttu sureb aastas umbes miljon hiinlast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 18:22
Otsi:

Ava täpsem otsing