Keskerakond algatas Andrus Ansipi umbusaldamise

05. mai 2009, 15:11

Peaminister Andrus Ansipi valitsuse
tegevusetus muutub Eesti riigile iga päevaga üha hukatuslikumaks, Ansip peaks
kaptenina suutma riigilaeva juhtida, kuid vaatab üksnes pealt, kuidas laev vajub
põhja, märkis peaministri umbusalduse algatanud Keskerakonna aseesimees Ain
Seppik.

Seppiku sõnul on koalitsiooni sees tõsiseid vastuolud, mille tõttu on valitsuses otsustamine takerdunud. "Eestile oleks parem Ansipi võimalikult kiire lahkumine peaministri ametist," tõdes ta.

Seppik märkis, et Ansip on piduriks lahenduste leidmisel ega soovi teha koostööd opositsiooniga. "Seda näitab ilmekalt täna riigikogus toimunud astmelise tulumaksu mahahääletamine," ütles ta. "Raskel ajal on aga koostöö ja solidaarsus need märksõnad, milles on ühiskonna pääsemine," märkis keskerakondlane.

Keskerakonna aseesimehe sõnul on peaminister Ansip kaotanud usaldusväärsuse. "Eesti peaminister kulutas terve 2008. aasta jutule, et kui see on kriis, siis vaid kriisis ta elada soovikski ning veel detsembris kinnitas riigikogu ees, et 2009. aasta eelarve on tasakaalus," ütles ta. "Eelarvekriisi ja sellest tulenevat majanduskriisi on süvendanud valitsusjuhi tegevusetus ja vassimine. Eestis tegeletakse vaid kärbetega, mis omakorda veelgi jahutavad majandust. Samas kui Põhjamaades algatati kiirelt majanduse elavdamise paketid, millega investeerida koolidesse ja infrastruktuuri ning seeläbi luua uusi töökohti. Eesti Vabariigil on täna peaminister, kes pidurdab toimivate lahenduste leidmist," kinnitas ta.

Seppik ütles, et Keskerakonna fraktsioon alustab riigikogu allkirjade kogumisega peaminister Ansipi umbusaldusavaldusele. "Usun, et Eestist hoolivad riigikogu saadikud ühinevad meie algatusega," sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing