Sotsid ähvardasid astmelise tulumaksu toetamisega

05. mai 2009, 07:48

Niigi pingetest ülekeevasse võimukatlasse
lisasid sotsiaal shy;demokraadid eile vürtsi ähvardusega, et toetavad täna
riigikogus Keskerakonna astmelise tulumaksu eelnõu.

Kirjeldatud samm viiks valitsuse lagunemiseni, mida sotsiaaldemokraadid siiski ei soovi, kõige tõenäolisem on, et nad astuvad täna sammu tagasi ja hääletavad võimupartneritega ühtselt või jätavad hääletamata, kirjutas Postimees.

Valitsuse eestseisuse kogunemisele minek ei ole koalitsiooni liikmete jaoks enam ammu kindla peale uksest sisse astumine ja rahuloleva näoga välja tulemine. Eile suutsid Isamaa ja Res Publica Liitu ning Reformierakonda eestseisuses üllatada sotsiaaldemokraadid, kes teatasid, et võivad täna riigikogus hääletada Keskerakonna välja käidud astmelist tulumaksu taotleva eelnõu poolt.

Võimuliit on aga ühise laua taha istudes kokku leppinud, et riigikogus hääletatakse ühtselt ja opositsiooni eelnõude toetamist tõlgendatakse reetmisena.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2009, 07:48
Otsi:

Ava täpsem otsing