Maaklerid pagevad Wall Streetilt

06. mai 2009, 11:22

Finantsurgude languse ning töötasude
kokkukukkumise tõttu lahkub Wall Streetilt rekordiline arv maaklereid, kirjutab
The Wall Street Journal.

Aprillis lahkus finantssektorist üle 2800 registreeritud maakleri, vahendab majandusleht ametlikku statistikat. Kokku on sel aastal lahkunute arv kasvanud juba 11 600ni. See on rohkem kui terve 2002. aasta jooksul lahkunud 11 500. Toona oli see number 15 aasta suurim (nii kaua oli vastavat arvestust peetud).

Kui taoline tempo jätkub kasvab lahkuvate maaklerite arv aasta lõpuks 35 000ni ning järele jääb kokku töötama 630 000 registreeritud maaklerit.

Samal ajal kui kehvemad maaklereid saadetakse minema, valitseb suur nõudlus kogemustega finantsnõustajate järele, kes genereerivad pankadele miljonitesse dollaritesse ulatuvaid teenustasusid. Nii palkas Bank of America poolt üle võetud Merryll Lynch üle-eelmisel nädalal 29 maaklerit.

UBS teatas eelmisel kuul, et koondab umbes 600 maaklerit, kes toovad sisse vähe raha (üldjuhul alla 260 000 dollari aastas). Samal ajal palkab Šveitsi suurpank tippmaaklereid, kes on võimelised pangale sisse tooma üle miljoni dollari aastas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2009, 11:55
Otsi:

Ava täpsem otsing