DSV jääb rahule ka väiksema kasumiga

Mariliis Pinn 07. mai 2009, 00:00

Rahvusvaheliste kaubavedude ekspedeerija DSV Transport möönab majandusaasta aruandes, et 2008. aastal peatus ettevõtte kiire kasv ja kõikides peamistes sõidusuundades jäid mahud 2007. aasta tasemele. Siiski leiab ettevõtte juhtkond, et arvestades maailmamajandust ja Eesti olukorda, oli 2008. aasta ettevõttele rahuldav ja finantsnäitajad head.

DSV Transpordi juht Jaan Lepp leiab, et rasketes oludes on firmal suhteliselt hästi läinud. "Aasta alguses lootsime suuremat kasumit, aasta lõpus olime õnnelikud, et niigi hästi läks," lisas ta.

Ettevõtte kasum kahanes, sest 2008. aasta keskel olid kütusehinnad kõrgel, aasta lõpuks aga kukkusid veohinnad alla. "Võib öelda, et kütusehinna tõusu maksid suuresti kinni just vedajad ja ekspedeerijad," selgitas ta.

Selle aasta ootusi Lepp täpselt ei sõnastanud. "Kui käibe langus tuleb 20-25%, oleme tublid olnud. Veomahud alanevad ja hinnad langevad. Kuid kindlasti lõpetame kasumis," ütles Lepp.

Ettevõtte jagamata kasumi kohta ütles Lepp, et ettevõtte omanikud ootavad head plaani, mida rahaga peale hakata, praegu ei ole neil kavas seda igatahes välja võtta.

Logistikaettevõtte Itella Logisticsi juhatuse esimees Risto Merisalu kiitis konkurente. "See on DSV Transpordilt tubli tulemus. Langused olid logistika valdkonnas tunda juba eelmise aasta kolmandas ja neljandas kvartalis. Väga tubli!" lausus ta tunnustavalt.

Merisalu ütles, et sel aastal süvenevad turul kahjumid veelgi ning tarbimine on vähenenud. "Maanteetranspordis on oluline kaubaartikkel on tarbekaup. Kui tarbimine väheneb, siis on ka vedajatel vähem tööd. Usun, et autovedajad kannatavad rohkem kui ekspedeerijad, sest viimased pakuvad ka lisateenuseid," vaatas Merisalu tulevikku.

Merisalu sõnul läheb Itellal hästi. "Ma numbreid ei avalda, aga kui vaadata, mis turul toimub, siis meil läheb keskmisest paremini. Aga see on subjektiivne arvamus, konkurentide numbreid näinud ei ole," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing