Kuidas lõpetada töölepingut?

07. mai 2009, 07:04

Igal nädalal hakkab Äripäevas ilmuma
rubriik "Kuidas...", mille eesmärk on pakkuda ettevõtlikule inimesele praktilisi
nõuandeid. Esimese teemana jagame soovitusi ilmselt 1. juulil jõustuva ja
palju vaidlusi tekitanud töölepingu seaduse kohta. Keskendume seekord töölepingu
lõpetamisele, sest selles osas tuleb uue seadusega ridamisi olulisi muutusi.

Uue seaduse rakendumisel tuleb arvestada, et see eeldab osapooltelt senisest enam inimlikult tervet mõistust ning juhtumipõhist lähenemist - sugugi mitte kõik tingimused ei ole enam kinnistes loeteludes paika pandud, sest tegelik elu sellega ju ei piirdu. Mitmete punktide lõpliku tõlgenduse paneb aga paika kohtupraktika.

Need soovitused on koostatud tööõiguse spetsialisti Heli Raidve abiga. Raidve on tööõigusalaste loengute lektor ja Äripäeva töösuhete käsiraamatu üks autoreid. Tema igapäevane töö on tööandjate nõustamine, tööõiguslike dokumentide koostamine ja korrastamine, tööandjate esindamine töövaidluskomisjonis ja kohtus.

Loe pikemalt Äripäevast!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2009, 08:36
Otsi:

Ava täpsem otsing