Nafta võtab hoogu

07. mai 2009, 18:09

Nafta kerkis täna sel aastal esimest korda
üle 58 dollari piiri, kuigi nüüd on pisut tagasi andnud ja kaupleb veidi allpool
tipptaset.

Bloomberg peab naftahinnatõusu üheks valguskiireks võimalusele, et kõige hullem panganduskriisis ja majandussurutises on nüüd läbi.

Naftavarud kerkisid eelmisel nädalal 605 000 barreli võrra 375,3 miljoni barrelini, mis viimase 19 aasta kõrgeim tase. Nafta töötlemisjaamad töötasid üle-eelmisel nädalal 85,3protsendilisel võimsusel, mis on 2,7 protsenti nädal varasemast kõrgem.

„Avalikuks on tulnud oodatust paremad majanduslikud tulemused,“ sõnas MF Global president Michale Fitzpatrick Bloombergile ning lisas, et iga hea uudis majanduse kohta aitab kaasa ka nõudluse paranemisele nafta järele, sest töötlusjaamad tõstavad mahtusid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2009, 18:09
Otsi:

Ava täpsem otsing