Kohus pistis politsei eest autoga põgenenud noormehe puuri

08. mai 2009, 20:06

Harju maakohus määras politsei
peatumismärguannet eiranud 21aastasele noormehele 16-päevase aresti, teatas
Põhja politseiprefektuur.

Põhja prefektuuri politseipatrull tabas teisipäeval Kuusalu vallas Hara külas 21-aastase Elmo, kellel puudus juhtimisõigus ja kehtiv liikluskindlustus. Elmo eiras ka politsei peatumismärguannet ning tema autol ei olnud kehtivat tehnoülevaatust. Harju Maakohus määras uljale autojuhile liiklusrikkumiste eest 16-päevase aresti.

„Ma ei tea, kas politsei eest põgenemises on nii noore inimese puhul süüdi liigne filmide vaatamine või lihtsalt mõtlematus,“ kommenteeris Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht komissar Elari Kasemets. „Kahtlemata on tegemist tõsise rikkumisega, seda enam, et see noormees on ka varem samalaadse rikkumise toime pannud,“ ütles komissar.

Teisipäeval kell 19.45 märkas Põhja prefektuuri Ida-Harju politseiosakonna patrull Kuusalus asuvas bensiinijaamas sõidukit, mille andmeid kontrollides selgus, et sellel puudub kehtiv liikluskindlustuspoliis ja tehnoülevaatus. Hara küla juures andis politseipatrull sõidukile peatumismärguande, mida sõidukijuht aga eiras ning püüdis politsei eest põgeneda.

Umbes veerand tunni pärast peatus põgenev auto ühe talu õuevärava ees ja sõidukijuht üritas majja joosta. Patrulliga kaasas olnud abipolitseinik kiirustas autojuhile järele ning pidas ta kinni.

Politsei toimetas kinni nabitud noormehe Ida-Harju politseiosakonda ning juhtunu suhtes algatati väärteomenetlus. Kolmapäeval, 6. mail määras Harju Maakohus politsei peatumismärguannet eiranud ja juhtimisõiguseta sõidukit juhtinud noormehele 16-päevase aresti.

Juhtimisõiguseta sõitmise eest karistatakse rahatrahviga kuni 6 000 krooni või arestiga. Politsei peatumismärguande tahtliku eiramise eest karistatakse juhti rahatrahviga kuni 12 000 kroonise rahatrahvi või arestiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2009, 20:06
Otsi:

Ava täpsem otsing