Töötute tulv loob töötukassale töökohti

08. mai 2009, 07:51

Töötute arvu kasv on andnud Ida-Virumaa
töötukassa osakonnas tööd lisaks 11-le inimesele. Samuti vajaks Jõhvi büroo
nelja uut töötajat, kuid neil pole ruume.

Alates sellest nädalast ei pöördu töötud enam tööturuametisse, vaid töötukassasse, mis osutab kõiki neid teenuseid, mida enne sai tööturuametist. Muutunud on vaid uue ameti töökorraldus, kirjutas Põhjarannik.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Maie Metsalu ütles, et kuna töötuid tuleb üha juurde, on suurenenud ka töötukassa töötajate arv. Ida-Virumaa osakonnas on nüüd 11 töötajat rohkem. Jõhvi büroos on näiteks neli infospetsialisti, kelle käest saab teavet olemasolevate vakantside ja pakutavate koolituste kohta, samuti muud töötule olulist infot, ilma et peaks ootama konsultandi vastuvõtule pöördumise päeva.

Jõhvi büroos hakkab kasvaval töötute hulgal üha kitsam. Sageli pole inimestel oma järjekorda oodates kuskil istuda. Kui panna kitsastesse koridoridesse toole ja pinke juurde, siis ei pääse lihtsalt mööda. Metsalu ütleb, et osakonda võiks veel neli inimest tööle võtta, kuid neile ei ole ruume.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2009, 07:51
Otsi:

Ava täpsem otsing