Eile tuli Euroopa suurim lotovõit – 2 miljardit krooni!

09. mai 2009, 10:34

Üheksas Euroopa riigis toimuvas lotos
EuroMillions loositi eile välja ligi kahe miljardi krooni suurune võit. Kui
võidupileti ostis üks isik, on tegu suurima võiduga Euroopas.

Euroopa kõigi aegade lotorekordiks võib nüüd saada 126 miljonit eurot ehk 1,971 miljardit krooni. Pilet müüdi Hispaanias ning sellel läksid täppi kõik seitse võidunumbrit. Eeldusel, et selle ostis üks inimene ja võitu ei tule jagada mitme osaleja vahel, on tegu suurima lotovõiduga Euroopas, kirjutas BBC News. Seni pole peavõidu võitjat veel identifitseeritud.

EuroMillionsi võidud loositakse kord nädalas reedel ja kui peavõitu ei tule, liidetakse rahasumma järgmise nädala loosimisele. Seekordne summa oli kasvanud kuuel loosimisel järjest.

Seni suurim võit loositi Iirimaale 2005. aasta suvel, mil 45aastane kuue lapse ema võitis EuroMillionsiga 115 miljonit eurot ehk 1,8 miljardit krooni. EuroMillionsi pileteid müüakse Suurbritannias, Iirimaal, Prantsusmaal, Hispaanias, Portugalis, Austrias, Šveitsis, Belgias ja Luksemburgis. Pileti hind on kaks eurot (ca 31 krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2009, 11:52
Otsi:

Ava täpsem otsing