Politsei viis Tõnismäelt punaarmeelase hauaplaadi

09. mai 2009, 11:24

Politseinikud viisid täna hommikul
Tõnismäelt pronkssõduri endisest asukohast ära sinna ebaseaduslikult paigaldatud
punaarmeelase Ivan Sõssojevi hauaplaadi.

"Inimene tuli, pani siia hauaplaadi ja nemad olid kohe kohal ja tassisid selle minema," kirjeldas Postimehele liikumise Öine Vahtkond liige Sergei Tšaulin. Hommikul kella kümneks olid kadunud ka hauaplaadi juures olnud leinalindid ning pronkssõduri kunagises asupaigas on vaid mõned punased nelgid ja tulbid.

Kui pronkssõdur kahe aasta eest Tõnismäelt ära viidi ja sinna maetud sõdurid ümber maeti, ei suutnud ekspertiis nende hulgast Sõssojevi säilmeid tuvastada. Sellest hoolimata esitasid punaarmeelase tütred kohtule kaebuse ja nõudsid isa matmispaiga taastamist ning pronkssõduri sinna tagasi viimist, halduskohus ja ringkonnakohus jätsid kaebuse rahuldamata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing