Seagripi hirmus nädalaks hotelli suletud turistid vabastati

09. mai 2009, 15:56

Hongkongi hotellis Metropark lõppes eile
õhtul üle nädala kestnud karantiin, mil seagripi hirmu tõttu hoiti külastajaid
ja personal hoone suletud uste taga.

Külalised suleti hotelli 1. mail, kui ühel mehhiklasest turistil arvati olevat gripiviirus. 25aastane mees saabus Hongkongi Mehhikost läbi Shanghai päev varem. Ta haigestus hotellis Metropark, seagripikahtlusele saadi kinnitust hiljem haiglas.

Ligi 200 klienti ja sadakond hotellitöötajat suleti hoonesse seitsmeks päevaks, et nii püüda peatada viiruse levikut. Ka anti inimestele gripiravimit. Nädala jooksul oli kõige hullem toit, ja see, et veini ei pakutud, võttis sunnitud karantiini CNNi teatel kokku hotellist pääsenud prantslanna.

Eile kohaliku aja järgi kell 20.30 vabastatud turistidest suundusid mõned kohe lennujaama, ent enamik võttis vastu Hongkongi linnavalitsuse pakkumise jääda tasuta veel mõneks ajaks kohale. Hotelli külaliste hulgas oli ka neli soomlast, kellest kolm elavad Hiinas ja üks Norras.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2009, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing