Analüütikud börsiralli jätku ei usu

11. mai 2009, 12:19

Viimase seitsme aasta agressiivseimast
tulemustehooaja rallist johtuvalt on kolmandik Standard Poor´s 500
ettevõtete aktsiate hindadest analüütikute hinnasihid juba ületanud.

Siiani ei ole analüütikud vaatamata märtsis tehtud viimase kaheteistkümne aasta põhjast 37% hüpanud S P 500 indeksile oma hinnasihte ja kasumiootusi kõrgemale tõstnud. Kukkuvad kasumiootused, suurenevad valuatsioonid ja languse vastu kaitsvate optsioonide kõrgemad kulud panevad investoreid üha enam arvama, et senine ralli on aktsiate hinnad viinud liiga kiiresti liiga kõrgele.

"Sellise liikumise jätkumine on ebareaalne," kommenteeris Bank of New York Mellon Wealth Managementi investeerimisspetsialist Leo Grohowski Bloombergile. "Turule oleks tervislik sisse hingata ja fundamentaalid järele oodata," vihjas Grohowski kõrgeks kerkinud aktsiate hinnatasemetele.

Bloombergi kogutud andmete alusel on kolmandik S P 500 indeksi ettevõtetest ülehinnatud, indeksi õiglane väärtus on Bloombergi andmetel aga 970,2. Eelmise nädala lõpetas USA laiapõhjaline indeks 929,23 tasemel.

S P 500 indeksis figureerivatest aktsiatest on üle 200 kerkinud märtsi algusest tehtud põhjast vähemalt 50%. Peaaegu poolte ettevõtete turuväärtusted erinevad analüütikute hinnatud õiglastest turuväärtustest vähem kui 5%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing