BÖRS: Aasias ollakse ettevaatlikud

11. mai 2009, 10:42

Aasia aktsiaturud alustasid nädala esimest
börsipäeva kerge närvilisusega, kuna kestnud ralli pani investorid kahtlema, kas
aktsiate hinnad on ikka õigustatud. Positiivse poole pealt andis Goldman Sachs
aga HSBC pangale ostusoovituse ja Hiina leevendas Hong Kongiga
kaubavahetustingimusi.

Euroopa suurima panga HSBC aktsia kerkis ostusoovituse peale Hong Kongis 3,9%. Goldman Sachsi hinnangul võib pank kasu lõigata kapitaliturgude stabiliseerumisest. Jaapani suurim maaklerasutus Mitsubishi Corp osteti aga 3.3% kallimaks. Teisalt hoidis aktsiaid lendu tõusmast maailma suurima autotootja Toyota käesoleva aasta oodatust suurem kahjumiprognoos. Jaapani autotootja turuväärtus langes 4,8%.

"Pangaaktsiad on tsüklilised ja investorid ostavad neid, kui loodavad, et majandus on põhjas ära käinud," selgitas T D Asset Managementi fondijuht Hisakazu Amano Bloombergile. "Teiselt poolt on inimesed muutunud närviliseks, kuna nad ei ole kindlad, kas ettevõtete kasumid õigustavad praegusi hinnatasemeid," lisas ta.

Hong Kongi Hang Seng oli veidi enne turu sulgumist tagasi andnud 1,4%, Jaapani Nikkei 225 lõpetas päeva aga 0,2%-lise edenemisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 10:58
Otsi:

Ava täpsem otsing