BÖRS: USA on nüüd puhanud

11. mai 2009, 15:38

USA turud korrigeerisid kauplemise
esimestel tundidel oma kättevõidetud kasusid ning vajusid, kuid nüüd on hakanud
ilmnema esimesed lootuskiired plussideks.

S P 500 aktsiaindeks on langenud 1,3 protsenti, Dow Jones tööstuskeskmine 1,1 protsenti ja Nasdaq indeks on pööranud 0,5 protsendilisele tõusule.

„Kergendus stressitestidest utsitas eelmisel nädalal turge ja parandas turusentimenti. Ilmselt näeme täna väikest hingetõmbeaega,“ sõnas Clariden Leu fondijuht Thomas Schudel Bloombergile.

General Motors, kelle pankrot saab iga päevaga üha tõenäolisemaks, on ka aktsiaturul tõmmanud peale käsipiduri ning kukkunud pea 10protsendilisse miinusesse. Viimase suurim konkurent Ford Motor, kes esimestel tundidel korralikult kukkus, on nüüd hakanud vaikselt kerkima, aktsia on miinuses veel vaid 0,5 protsenti.

Finantssektor pole täna just kõige paremas vormis. Morgan Stanley, kelle aktsiasoovitust kergitati osta peale, on langenud pea 6 protsenti. Aktsiasoovituse kergitaja Bank of America on vajunud veidi enam, pea 7 protsendi jagu.

Kindlustaja American International Group, kes andis nõusoleku müüa oma Jaapani peakorter, on vajunud 2 protsenti, JPMorgan Chase pea 6 protsenti.

Ka American Express liigub langejate rivis enam kui 6protsendilise kukkumisega.

Warren Buffetti juhitav Berkshire Hathaway, mis teatas kahe aastakümne kõige suuremast kahjumist pärast väga ebaõnnestunud naftakompanii ConocoPhillips aktsiate ostmist täpselt enne naftahindade suurt kukkumist, on langenud 2,3 protsenti (aga juba see tähendab aktsiahinna langemist 2195 dollari võrra).

Kiibitootja Intel, kelle pea kohal kõlgub enam kui miljardi eurone trahv Euroopa Komisjonilt, on kerkinud 1,4 protsenti. Ka International Business Machines keksib täna roheluses, olles kerkinud 1,6 protsenti.

Yahoo on tõusnud pea 4 protsenti ning ka International Business Machines, Hewlett Packard ja Apple naudivad rohelust - vastavalt 1,8, 1,6 ja 1 plussprotsendiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 22:58
Otsi:

Ava täpsem otsing