BÖRS: USA varbad põhjas

11. mai 2009, 23:14

USA turud jäid õhtu lõpuni miinusesse ning
andsid käest mõned eelmistel nädalatel saavutatud võidud.

S P 500 aktsiaindeks langes 2,15 protsenti, Dow Jones tööstuskeskmine 1,82 protsenti ja Nasdaq indeks 0,45 protsenti.

„Kergendus stressitestidest utsitas eelmisel nädalal turge ja parandas turusentimenti. Ilmselt näeme täna väikest hingetõmbeaega,“ sõnas Clariden Leu fondijuht Thomas Schudel Bloombergile. Tal oli õigus - turud tõmbasid hinge.

General Motors, kelle pankrot saab iga päevaga üha tõenäolisemaks, tõmbas ka aktsiaturul peale käsipiduri ning kukkus 11,2protsendilisse miinusesse. Viimase suurim konkurent Ford Motor, kes näitas õhtu jooksul parajaid kõikumisi, sulgus 2,6protsendilises miinuses.

Finantssektor pole täna just kõige paremas vormis. Morgan Stanley, kelle aktsiasoovitust kergitati osta peale, langenud 7,4 protsenti. Aktsiasoovituse kergitaja Bank of America on vajunud veidi enam, lausa 8,7 protsendi jagu.

Kindlustaja American International Group, kes andis nõusoleku müüa oma Jaapani peakorter, vajus 5,5 protsenti, JPMorgan Chase pea 8 protsenti.

Ka American Express liigub langejate rivis 8,3protsendilise kukkumisega.

Warren Buffetti juhitav Berkshire Hathaway, mis teatas kahe aastakümne kõige suuremast kahjumist pärast väga ebaõnnestunud naftakompanii ConocoPhillips aktsiate ostmist täpselt enne naftahindade suurt kukkumist, tegi kiire lõpulanguse ning jõudis 5,45 protsenti miinusesse, mis aktsionäridele tähendab 5195 dollari kaotust ühel õhtul (aktsiahind on 90 100 dollarit).

Kiibitootja Intel, kelle pea kohal kõlgub enam kui miljardi eurone trahv Euroopa Komisjonilt, kerkis 0,5 protsenti. Ka International Business Machines keksib täna roheluses, olles kerkinud 1,4 protsenti.

Yahoo on tõusnud 2,6 protsenti ning ka Hewlett Packard ja Apple naudivad rohelust - vastavalt 1 ja 0,3 plussprotsendiga.

Hea tõusu tegi ka kasiino-operaator MGM Mirage 4,1protsendilise lennuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 23:38
Otsi:

Ava täpsem otsing