Ivask: osatavaid ja näpuga näitavaid poliitikuid liigagi palju

11. mai 2009, 19:59

Ettevõtjad ootavad, et valitsus jätkaks
samas koosseisus ja viiks alustatu lõpuni ning jätaks hetkeks kõrvale
poliitilise võitluse.

Paulig Balticu juhatuse esimees Tiit Nuudi leiab, et praegune valitsus peaks kindlasti jätkama samas koosseisus. „Viimastel päevadel on kõik alates presidendist välja öelnud, et valitsus peaks oma eesmärgid ellu viima. Kriis tuleb ju lahendada,“ rõhutas Nuudi, lisades, et koalitsioonivahetus lisaks vaid segadust.

Strand hotelli juht Egon Elstein vastas Äripäeva päevaküsimusele, keda võiks sotside asemele valitsusesse panna, et sotside asemele kedagi teist eriti panna pole.

Elstein märkis, et ta siiski poliitikaga väga hästi kursis pole ega oska öelda, kas oleks hea mõte koalitsioonis muutusi teha. „Ettevõtjana ootaks kiiremat ja teistsugust käitumist, aga ma ei tea, kas valitsuse koosseisu muutus seda parandaks. Aga ma ei tea, kas mõni opositsionäär ka parem oleks, eks nad tulevad ka ju oma nõudmistega."

Elsteini sõnul peaks koalitsioonil olema selged eesmärgid, kuhu jõuda ja kui miski takistab, tuleb ka välja vahetada. Sõltub sellest, kui suureks komistuskiviks mingi erakond on. „Aga järgmised valimised pole väga mägede taga ja valitsuse muutmine on kulu ja vaev, samas suur virelemine pole ka suurem asi,“ lisas ta.

Rautakesko juht Alo Ivask märkis, et tema jaoks pole küsimus selles, kas kedagi asendada, vaid selles, kas otsusteni jõutakse või mitte.

„Ja see on valitsuse kui terviku asi. Tunnustust väärivad need erakonnad, kes on valmis võtma vastutust, teevad kriisi lahendamise nimel tööd ja suudavad mõneks ajakski ära unustada oma kitsalt erakondlikud huvid. Osatavaid ja näpuga näitavaid poliitikuid on meil täna liigagi palju,“ ütles Ivask.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 19:59
Otsi:

Ava täpsem otsing