Putin: toetasime naabreid, kuid enam me ei maksa

11. mai 2009, 15:09

Venemaa peaminister Vladimir Putin ütles,
et riik toetas 15 aastat endisi Nõukogude Liidu maid, müües neile energeetilist
toorainet maailmaturu hindadest mitmeid kordi odavamalt, kuid sellisel
subsideerimisel on nüüd lõpp.

"Venemaa ei kasuta oma energiat teiste riikide mõjutamiseks. Venemaa kaupleb oma ressurssidega ja me tahame nendega kaubelda turutingimustel, maailmaturu hindadega. On olemas tunnustatud rahvusvahelised reeglid, on ka rahvusvaheliselt tunnustatud valem nii kütuse kui transiiditeenuste hinna määramiseks," vahendas Valgevene uudisteportaal charter97.org Putini sõnu Jaapani meediakanalitele.

Intervjuus, mille stenogramm on üles pandud ka Venemaa valitsuse kodulehel, ütles Putin, et Venemaa subsideeris endisi sotsialismimaid 15 aasta jooksul kümnete miljardite dollarite ulatuses. "Me arvame, et see aeg on nüüd läbi. On vaja üle minna turusuhetele," sõnas Putin. Pärast Venemaa ja Ukraina gaasitüli eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses on lõpuks turusuhetele üleminekus ka kokku lepitud, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing