Tartu rajab euroraha toel energiaagentuuri

11. mai 2009, 08:28

Tartus asutada plaanitava energiaagentuuri
töömaa on märksa laiem kui hoonete kütte- ja elektriarvete vähendamine, ent
põhjamaises kliimas ei saa sellestki kuidagi mööda vaadata.

Senised võrdlused on näidanud, et ehkki Soomes on ilm külmem, suudavad sealsed hooned toime tulla kuni 40 protsenti vähema energiaga ruutmeetri kohta kui Eestis, kirjutas Tartu Postimees.

Uue, Tartu linna ja Tartu teaduspargi koostöös luua plaanitava Tartu regionaalse energiaagentuuri ülesanne on aidata hooneomanikel välja selgitada, milline on energiatõhususe vaatenurgast nende hoone ja kui on puudujääke, siis mida ette võtta, kust saada spetsialisti nõu ja kellelt küsida toetust või soodsamaid laenutingimusi.

Euroopas on seni loodud umbes 400 energiaagentuuri, enamasti Euroopa Liidu toel. Euroopa Liidu tugi Tartu agentuurile on plaanide kohaselt kolme aasta jooksul ligi neli miljonit krooni, linn panustab ligi miljoni, kui volikogu osalemise heaks kiidab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2009, 11:15
Otsi:

Ava täpsem otsing