Toomas Luman sai börsilt hoiatuse

Annika Matson 11. mai 2009, 17:04

Toomas Lumani firma OÜ Luman ja Pojad
omandas tänavu 17. aprillil makseta väärtpaberitehinguga 40 000 ASi Nordecon
International aktsiat. Tehing toimus keelatud perioodis ja Luman sai Tallinna
börsilt hoiatuse.

Järgneb börsiteade.

NASDAQ OMX Tallinna börsi Noteerimis- ja Järelevalvekomisjon otsustas 11. mail 2009.a. määrata AS-ile Nordecon International Börsi reglemendi osa „Nõuded Emitentidele“ (edaspidi „NE“) punkti 4.5.2 rikkumise eest hoiatus.

Taust:
NE punkti 4.5.2. kohaselt on emitendi juhatuse, nõukogu liikmel, prokuristil ja audiitoril, samuti nende lähikondsetel, on keelatud tehingute tegemine emitendi väärtpaberitega oma nimel või huvides või vahendajate kaudu tähtaja jooksul, mille kulgemine algab üks (1) nädal enne aruandeperioodi lõppu ja mis lõpeb vastava aruandeperioodi aruannete avalikustamise päevale järgneval päeval (keelatud periood). Juhul, kui emitent on kohustatud vastavalt käesolevate nõuete sätetele esitama Börsile konsolideeritud aruanded, lõpeb nimetatud tähtaeg konsolideeritud aruannete avalikustamise päevale järgneval päeval.
Aruandeperioodiks käesolevate nõuete tähenduses loetakse periood, mille kohta emitent edastab Börsile regulaarselt emitendi või selle oluliste tütarettevõtjate bilansi ja/või kasumiaruande.

NE punkti 4.5.3. alusel on Börsi noteerimisorganil õigus isiku kirjaliku taotluse alusel on teha erandeid NE punktis 4.5.2. sätestatud piirangust, kui noteerimisorgan on seisukohal, et tehingut ei tehta konfidentsiaalse informatsiooni põhjal.

NE punkti 4.3.2. kohaselt on emitent kohustatud informeerima kõiki isikuid, kes vastavalt NE sätetele omavad konfidentsiaalset informatsiooni, NE sätestatust ja tagama NE sätestatud korra järgimise nimetatud isikute poolt.

17. aprillil 2009.a. omandas OÜ Luman ja Pojad makseta väärtpaberitehinguga 40 000 AS-I Nordecon International aktsiat. OÜ Luman ja Pojad juhatuse liige on AS Nordecon International nõukogu esimees Toomas Luman.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2009, 11:20
Otsi:

Ava täpsem otsing