Ansip jättis oma USA-visiidi ära

Annika Matson 12. mai 2009, 10:48

Peaminister Andrus Ansip otsustas selleks
nädalaks kavandatud visiidi USAsse ära jätta, viidates sisepoliitiliste
küsimuste lahendamise vajadusele.

"See on usalduse küsimus. Peaminister leidis, et sisepoliitilised küsimused on hetkel tähtsamad kui välispoliitilised," ütles ERRi uudisteportaalile valitsuse meedianõunik Liina Lepik.

Ta selgitas, et keskerakond plaanib sisse anda umbusaldusavalduse peaministri vastu ja valitsusjuht ei taha panna teist poolt ebamugavasse olukorda, et nad ei tea, kas nende vastas istub peaminister või mitte.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo direktori Inga Jagomägi sõnul võimaldab USA visiidi ärajäämine valitsuskabinetil sel nädalal jätkata ka poolelijäänud eelarvekärbete arutelu. "Neljapäevase kabinetiistungi toimumine lepitakse ilmselt kokku tänase päeva jooksul," lisas ta.

Valitsus jõudis eile õhtul kokkuleppele mitme eelarvepositsiooni parandava meetme suhtes, kuid mitmed võtmeküsimused ootavad endiselt kiiret lahendust. Eelkõige tuleb valitsusel leida lahendus 1. juulist jõustuva töölepinguseaduse osas, mis senisel kujul tähendaks töötukassa reservide ammendumist.

Algse kava kohaselt pidi Ansip viibima USAs tänasest pühapäevani, et osaleda seal Balti ärifoorumi töös ning kohtuda esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi ja äriringkondade esindajatega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 11:35
Otsi:

Ava täpsem otsing