BÖRS: Greenspan liigutas jälle turge

12. mai 2009, 23:22

USA aktsiaturud hakkasid poolteist
tundi enne kauplemise lõppu järsult tõusma pärast seda, kui Föderaalreservi
endine juht Alan Greenspan lausus, et USA elamuehitusturg võib olla taastumise
alguses ja finantsturud võivad tõusta edasi.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkiski päeva lõpuks 0,6 protsenti 5469,19 punktini, Nasdaq ja S P 500 indeksid jäid siiski miinusesse. Peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks langes koguni 0,88 protsenti.

S P 500 indeksi suurimad kukkujad olid autotootjad General Motors ning Ford Motor vastavalt 20,15 protsendiga 1,15 dollarini ning 17,6 protsenti 5,01 dollarini. General Motorsi kuus tippjuhti on peaaegu kõik aktsiad ära müünud. Ford Motor teatas, et emiteerib 300 miljonit aktsiat.

Indeksi suuremate tõusjate hulgas oli ravimitootja Pfizer, mille kohta Credit Suisse’i analüütikule ennustab, et ettevõte suurendab järgmisel aastal dividende. Indeksi suuremate tootjate hulgas oli ka karastusjookide tootja Coca-Cola Co, mille hind kekis 3,9 protsenti 44,43 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 23:22
Otsi:

Ava täpsem otsing