Maamaksuseaduse muutmine täna riigikogus

12. mai 2009, 07:30

Täna on riigikogus esimesel lugemisel
koalitsioonierakondade algatatud maamaksuseaduse muutmise eelnõu, mis annab
omavalitsustele õiguse vabastada koduomanikud maamaksust.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna esimehe Siim Kiisleri sõnul on riigikogul reaalne võimalus heastada Tallinnas tekitatud ebaõiglane olukord, kus inimesed peavad maksma ebaproportsionaalselt kõrget tasu oma kodus elamise eest, seisis erakonna pressiteates.

„Me peame suutma teha vahet kodualuse ja muu otstarbega maa vahel. Maamaks iseenesest ei ole mingi draakon, mille vastu võidelda, aga on aeg aru saada, et kodu ja kinnisvara ei ole kattuvad mõisted,“ sõnas Kiisler.

Riigikogus täna esimesele lugemisele tuleva maamaksuseaduse muutmise eelnõu järgi tekib kohaliku omavalitsuse volikogul õigus vabastada maamaksust inimese kodualune elamumaa kuni 3000 ruutmeetri ulatuses linnas ja ühe hektari ulatuses maal. Muudatus puudutab nii korteri-, kui ka majaomanikke.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 07:30
Otsi:

Ava täpsem otsing