Moeller-Maerski kasumid on mõneks ajaks möödanik

12. mai 2009, 13:22

Maailma suurim konteinertransportija
Moeller-Maersk pidi esimeses kvartalis passiivsemast kaubavahetusest tingitud
veomahtude vähenemise tõttu vastu võtma kahjumi. Kontserni teatel võib hoobi
saanud kaubavahetus tähendada, et ka kogu aasta lõpetatakse miinuses.

Vähemusosalustega koos teenis Taani suurettevõte 2,13 miljardit taani krooni suuruse puhaskahjumi. Eelmisel aastal suudeti aga kolme kuuga näidata 5,22 miljardi taani krooni suurust kasumit. Tulemus jäi alla ka analüütikute 0,82 miljardi Taani krooni suurusele kahjumiootusele. Ettevõtte käive kukkus 12% ehk 63 miljardi Taani kroonini.

"Konteinervedude korraldajad on halvas olukorras nii vähenenud mahtude kui ka langenud hindade tõttu," kommenteeris Exane BNP Paribase analüütik Geoff van Klaveren. "Ma ei oota Maerski konteinerärile kasumit enne 2011 aastat," lisas analüütik Bloombergi vahendusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2009, 13:22
Otsi:

Ava täpsem otsing