Savisaar: see oli Ansipi valitsuse lõpu algus

13. mai 2009, 18:48

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles
täna riigikogus toimunud peaministri umbusaldust kommenteerides, et vaatamata
tulemusele usaldust Ansipi vastu see ei tõstnud.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles tänast Riigikogus toimunud peaministri umbusaldusavaldust kommenteerides järgmist: „Ega see umbusaldusavaldus Ansipi suhtes usaldust küll ei suurendanud. Saalis oli näha, et ka koalitsioonisaadikutel oli häbi tema puterdavaid vastuseid kuulata. Nende jaoks oli valik selge, kas hääletada Ansipi poolt või Eesti poolt. Nemad valisid seekord veel Ansipi,“ ütles Savisaar.

„Eriti kahju on mul sotsiaaldemokraatidest, Ansip on neid nii palju mõnitanud, et uskusin – sel korral võtavad nad südame rindu ja tulevad hääletama koos edumeelsete parlamendijõududega. Aga ju nad ei olnud selleks veel küpsed. Tuleb tõtt tunnistada - sotsid vedasid alt nii meid kui ka eesti rahvast,“ nentis poliitik.

„Keskerakond ja meie liitlased – Rahvaliit ja Rohelised – olid aga heas vormis. Meie jaoks oli see, mis täna Riigikogu saalis toimus, vaid ühe protsessi - Ansipi valitsuse lõpu algus. Seda umbusaldust üle andes esindasime neid tuhandeid inimesi, kes ei ole rahul Eestis toimuvaga ja ootavad oma riigilt suunamuutust. Lootsime, et umbusaldus läheb sotside toel läbi ja ametisse astub uus valitsus, kes annab Eestile uue võimaluse. Näib aga, et Ansipi toetajad ei saanud meie märguandest täna veel aru. Usun, et 7. juunil – Europarlamendi valimistel – saadab neile sama signaali suur osa eesti rahvast. Ning seda kuulatakse juba palju tähelepanelikumalt,“ märkis Savisaar.

„Loodan, et tänane päev Riigikogus pani vähemalt Ansipi peas jää murduma ja temani jõuab tõdemus, et ta ei pruugigi alati olla ilmeksimatu,“ lisas Keskerakonna esimees, kes ka ise oli Toompeal umbusaldushääletust jälgimas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2009, 13:50
Otsi:

Ava täpsem otsing