Suurtööstur Kilgi firmad riigile võlgu kolm miljonit

13. mai 2009, 15:17

Suurtööstur Rein Kilgi firmade maksuvõlg
küünib kolme miljoni kroonini. Ärimees peab summat tühiseks, väites, et
näpuganäitajad mõelgu pigem sellele, kui palju tema ettevõtted igas kuus riigile
makse tasuvad.

Tavapäraselt hea ja sõbraliku suhtlejana tuntud Rein Kilk muutub pahuraks, kui Äripäev tema käest võlgade kohta aru pärib.

"No minu käest, jah, ikka aeg-ajalt küsitakse, miks sul see ettevõte võlgu on ja... Küsijad mõelgu parem sellele, kui palju mu firmad igas kuus ja aastas kokku riigile makse maksavad. Asjad peaks ikka konteksti panema. Praegu on umbes sama teema, et ühe riigiettevõtte tippjuht sõidab suure džiibiga, mille igakuine liisingumakse on 9000 krooni. No ja siis, küsiksin ma vastu!?" on Kilk tema arvates kiuslike küsimuste tõttu nördinud.

Nii küünib Pärnus asuva luksusliku Ammende Villa maamaksu ja käibemaksuvõlg 75 757 kroonini. Kilgile kuulub Ammende aktsiapakist 50%, ülejäänut omab Ekspress Grupi suuromanik Hans H. Luik.

Puusepa ja tisleritoodete tootmisega tegelevast Pindisain Ehituse OÜst kuulub Kilgil samuti 50%. Selle ettevõtte tulu-ja sotsiaalmaksuvõlg ulatub 44 821 kroonini.

Kinnisvarahaldusfirma Green Windowil, mille nõukogu Kilk juhib, on erijuhtude tulu-ja sotsiaalmaksu võlg 39 459 krooni. Lihatoodete hulgimüügiga tegelev Grintor OÜ on Maksu-ja Tolliametile võlgu erijuhtude tulu-ja sotsiaalmaksu ligi 400 000 ehk 397 416 krooni. Kilk kuulub ettevõtte nõukogusse.

AS Pere kaudu ärimehele kuuluv – ta istub firma nõukogus – AS Lihameistri maksuvõlad küünivad 228 334 kroonini. OÜ Elikante kaudu omab Kilk 80% Marga Roosikasvatusest, ta on ka ettevõtte nõukogu esimees. Roosikasvatuse maksuvõlg ulatub 161 281 kroonini.

Skorpioni Julgestusteenistuse tulu-ja sotsiaalmaksu võlg küünib aga juba miljonitesse – 1 980 546 kroonini. Kilk ühendas turvafirma Lilto ja Skorpioni Julgestusteenistuse mullu aprillis, sündis Eesti suuruselt teine turvaettevõte G4S järel. Ärimees kuulub ka äriühingu nõukokku. Tartus asuva populaarse Zum-Zum kohviku – Kilk juhib firma nõukogu – maksuvõlg ulatub 74 817 kroonini.

Äriregistri järgi on Rein Kilk seotud 32 äriühingu, MTÜ ja sihtasutusega.

Seda, millal Kilgi ettevõtted võlad tasuvad, kui palju tema äriühingud igakuiselt riigile makse tasuvad ja miks peab Kilk võlasummat tühiseks, loe homsest Äripäevast!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing