Ühing Korruptsioonivaba Eesti jäi põllumajandustoetuste läbipaistvusega rahule

13. mai 2009, 11:02

Eelmisel nädalal Brüsselis avalikustatud
raport, mis andis hinnangu kõigi liikmesriikide suutlikkusele jagada infot
põllumajandustoetuste kohta, näitas, et Eestis on läbipaistvusega kõik
korras.

Avalikustatava teabe hulka kuulub muuhulgas toetust saanud ettevõtte nimi, tegevuspiirkond ning summa, millega ettevõtte tegevust on toetatud.

"Väikesel ühiskonnal, kus kõik teavad kõiki, on korruptsiooni vastu võitlemisel mitmete miinuste kõrval ka omad eelised, kuna kõikvõimalikud korruptiivset laadi sidemed inimeste vahel on laiemalt teada", kommenteeris ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse liige Asso Prii. "Seega on igati tervitatav Eesti aktiivsus avalikult ligipääsetavate struktuurivahendite andmebaaside loomisel".

Lisaks Eestile märgiti edukate riikidena ära ka Belgia, Tšehhi, Taani, Soome, Rumeenia, Sloveenia ning Suurbritanniaga. Kõige negatiivsema hinnangu sai Saksamaa, mis on siiani olnud vastu regulatsioonide täitmisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing