BÖRS: USA korralikus plussis

14. mai 2009, 18:32

Vaatamata oodatust suurmale töötute kasvule
ning nõrgale börsipäeva algusele, lõpetasid USA aktsiaturud korralikus
plussis.

Dow Jonesi tööstuskeskmine oli selleks ajaks kerkinud 0,6 protsenti 8331,32 dollarini, S P 500 indeksile lisandus üks ning peamiselt tehnoloogiasektorit esindavale Nasdaqi koondindeksile koguni 1,5 protsenti.

Investorid olid ahned tehnoloogiasektori aktsiate järele eesotsas Apple’iga mille hind oli kerkis kolm protsenti 122,95 dollarini. Kerkinud olid ka nn kaitsvad aktsiad nagu karastusjookide tootja Coca-Cola Co, mille hind oli kerkinud 3,4 protsenti 44,89 dollarini ning farmaatsiagigandid Merck ning Pfizer.

„Paari viimase päevaga oleme me näinud, et raha ei lahku turult, vaid liigub sellesse (kaitsvate aktsiate) suunda,“ lausus uudisteagentuur Reuters investeerimisfirma Cantor Fitzegar USA aktsiaturgude strateeg Marc Pado.

"Samal ajal oli kahe esimese kuu hinnaralli teinud need, kes ei jõudnud õigel ajal ringile, tulla turule. Kuid suur osa rahast istub siiski sularahana ning see ei tee head mitte kellelegi," lausus Reutersile investeerimisfurma Conifer Securities vnepartner Dick Del Bello.

Täna aktsionäride üldkoosolekut pidav Ford Motori aktsia hind on kerkinud 4,03protsenti 5,16 dollarini. Eelmise kvartali majandustulemused esitanud Wal-Marti aktsia hind langes 1,9 prtsenti 49,10 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2009, 23:07
Otsi:

Ava täpsem otsing