Tänase Eesti vähktõbi – liigkasuvõtmine

Annika Matson 14. mai 2009, 09:47

1920.-1930. aastatel hoidis Eesti Wabariik
kaupade hindadel silma peal. Ahneid ärimehi ootasid trellid. Nüüd küsi palju
tahad.

Tänapäeva Eesti märksõna on kontrollimatu ahnus. Toidukaupade hindadele pannakse kauplustes otsa kuni 40 ja tööstuskaupadele 100 ja enamgi protsenti. Koort ei riisu mitte tootjad, vaid vahendajad, kirjutab Eesti Ekspress.

Juba 1920. aastal anti Eestis välja määrus hangeldamise ja liigkasuvõtmise tõkestamiseks. Karistus rikkumise eest oli karm. Patustaja sai kuni kaks aastat türmi, hiljem "arestiga mitte üle kuue kuu või rahatrahviga mitte üle tuhande krooni". Lisaks võis süüdlaselt ära võtta kauplemise õiguse kuni viieks aastaks. Kes aga juba teist korda vahele jäi, seda ootas kuni kolmeaastane vangistus (hiljem kuni aasta) ja kukru kergitamine kuni kolme tuhande krooni võrra. Temalt võidi kauplemisõigus ära võtta jäädavalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2009, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing