Kalle Viks: Euroopa keskmine IPO väiksem Eesti omast

15. mai 2009, 18:23

Tallinna börsi tegevjuht Kalle Viks ütles,
et kogu Euroopas on huvi aktsiaemissioonide vastu väga madal ja et esimeses
kvartalis oli IPO keskmine maht 1 miljon eurot (15,6 mln krooni), mis jääb alla
isegi Eestis tehtud aksiaemissioonidele.

„Ei ole kusagil väga midagi hõisata,“ möönis Viks. Ta rääkis, et PricewaterhouseCoopersi andmetel oli esimeses kvartalis IPOde arv Euroopas kümnetes kordades kukkunud. "Olid mõned üksikud pakkumised, mille keskmine maht oli 1 miljon eurot, mis on mõnevõrra väiksem, kui Eestis toimunud pakkumised," ütles Viks.

„Praegu seda rõõmu ei ole mõnda aega olnud,“ vastas Viks küsimusele, kas keegi on viimasel ajal huvi üles näidanud Tallinna börsile tulla. „Vähemalt meieni ei ole jõutud kahjuks.“

Viks avaldas lootust, kui meeleolu mõnevõrra muutuma hakkab ja ettevõtetel tekivad taas plaanid investeerima hakata, siis ehk läheb ka selles osas positiivsemaks. Ta ütles, et eks nad ikka suhtlevad võimalike börsile tulijatega, kuna ettevalmistused võtavad nagunii aega. "Kui ka praegu ei ole sobiv aeg börsile tulekuks, siis ettevalmistusteks on ideaalne aeg," toonitas ta. "Üritame ka alternatiivturgu tähelepanuorbiidis hoida."

Agrowill, mis tegi IPO läinud aasta kevadel, jäi Baltikumis viimaseks. „Paistab, et nende käsi muidugi väga hästi ei ole käinud,“ nentis Viks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2009, 12:41
Otsi:

Ava täpsem otsing