Gross laieneb languse kiuste

17. mai 2009, 11:25

Lääne-Virumaa suurärimees Oleg Gross
laiendab majanduslanguse kiuste oma kauplusteketti, koos kaupluste lisandumisega
laieneb ka omatoodete valik.

"Plaanime sel aastal kuni viis uut kauplust juurde teha. Kohtla- Järvel on juba üks kauplus, Jüril avame 28. mail. Kolm kauplust on veel ka horisondil, kuid neist on vara rääkida. Kuid see peaks lähiajal selguma, tahaks need jõuludeks valmis saada," lausus ettevõtja.

"Uute kauplustega saame juurde tootmismahtusid. Väikeste tootmismahtudega on väga raske laia tootegruppi tootmises hoida, käibed jäävad pisikeseks. Me oleme oma tooteid siiani vaid ka oma ketis müünud, et meil on vaja kasvada ka kaupluste poole pealt. Kasvamisega saab ka tootevalik laieneda," märkis Gross.

Omatoodete ehk private labelite müük läks Grossi sõnul ketil märtsis ja mais tõusujoones. "Võrreldes eelmise aasta aprilliga oleme languses, kuid aprill on võrreldes veebruari ja märtsiga jällegi 10% tõusus. Meil ostetakse rohkem omatooteid, omatoodete kasv on võrreldes teiste toodetega suurem. Oleme neid hoidnud madalama hinnaga," märkis ärimees ning lisas optimistlikult, et usub, et järgmised kuud on samuti tõusujoones. "Eks kõik sõltub ka ilmast, eriti lihatoodete puhul ja see on väga huvitav, et meil süüakse liha rohkem suvel, mitte külmal ajal," lisas ta.

Grossi toidukaubad saavad laieneda jaotamata kasumi arvelt, samuti seetõttu, et aastatel 2007 ja 2008 eriti ei laienetud. "Ma ütlesin juba 2006. aasta lõpus, et majanduses läheb raskeks. Me ei arenenud 2007 ja 2008. Meil on jaotamata kasumi arvelt täna võimalik osta ja ehitada. Tänane aasta seda muidugi ei tooda, peab lihtsalt rasva olema. Kel on laenud ja pole rasva, need ei tooda muidugi midagi. Praegu tulebki investeerida laienemisse," lausus ettevõtja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2009, 17:55
Otsi:

Ava täpsem otsing