Vene riigiametnik: Hiina jaoks oleme kõigest tooraine- ja transiitmaa

17. mai 2009, 12:00

Sverdlovski oblasti majandusministri
Mihhail Maksimovi sõnul ei ole Venemaa ja Hiina majanduskoostöös võrdsed
partnerid, kuna Hiina on ammu eest ära läinud.

"Majanduskoostöö osas on meil täiesti erinevad prioriteedid, Venemaa on Hiina jaoks territoorium ekspansiooniks, ressursside tarnija," rääkis Maksimov täna 14. Venemaa majandusfoorumil Vene-Hiina majanduskoostööst Shanghai foorumi raames. Seetõttu tuleb edasist koostööd tema sõnul pidada küllalt episoodiliseks, ühisprojektid ei tule loomult väga mastaapsed, vahendas RIA Novosti.

Samas on Venemaa tänu oma asukohale mitmete turgude suhtes Hiina jaoks hea transiidikanal. "Hiinale on kasulik, et meil oleks normaalne infrastruktuur. Teistes tööstusharudes on nad ammu ette läinud ja pole põhjust arvata, et Hiina asuks neid meie harusid järele tõstma," rääkis oblastiminister.

Tänavu on Venemaa ja Hiina sõlminud mitmeid suuri kokkuleppeid energeetika vallas, Venemaa on neis tooraineallikas, Hiina ostja, samuti mõnel puhul Vene nafta-gaasitööstuse suurkreeditor.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2009, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing