Investorid muutvad nõudlikumaks

18. mai 2009, 17:51

Viimase kahe kuu jooksul on investorite
poolehoiu pälvimine olnud imelihtne. Piisas vaid globaalsel majandusel langeda
veidi aeglasemalt, kui aktsiaturud hüppasid 30 protsenti ja enam.

Nüüd soovivad investorid juba midagi enamat, kirjutas The Wall Street Journal. Nüüd soovitakse juba tõendeid, et majandusel on hakanud minema paremaks ka tegelikult. Eelmisel nädalal taolisi märke ei tulnud ning investorid hakkasid kohe müüma.

„„Mitte nii halvad“ majandusnäitajad on küll suur asi, aga mida me tõesti sooviksime näha, on kasv,“ kinnitas majanduslehele varahaldusfirma Bessemer Trust investeeringute juht Marc Stern. „Selleks, et ralli oleks jätkusuutlik, ei piisa lihtsalt, et „vähem halb kestab igavesti“, lisas ta.

Investeerimispanga Credit Suisse hoiatas kliente eesseisvatest tagasilöökidest, mis võivad tulla pärast suuri tõuse. Panga aktsiaturgude strateeg Andrew Garthwaite kirjutas raportis, et aktsiaturgude tõus näeb graafikul välja pigem W- kui V-kujuline. Ta soovitas klientidel oma portfellis selliste ettevõtete aktsiaid vähendada, mis sõltuvad tugevalt klientide kulutustest, nagu näiteks jaemüüjad ning osta nende ettevõtete aktsiaid, mille kliendibaas on püsivam, näiteks toiduainetetööstuse omi.

New Yorgis asuv analüüsikeskus on veel pessimistlikum ning hoiatas, et graafik saab olema algul alla, siis üles ning seejärel paigal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2009, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing