Lõhmus: igal kliendil on isiklik pankur

18. mai 2009, 19:32

Kuna suured pangad ei saa kõike sama
hoolsusega teha, leidis Rain Lõhmus koos sõpradega niši, kuhu saaks investeerida
– personaalpanganduse, mis pakub igale kliendile isikliku pankurit.

„Suured pangad kõike ühtse hoolsusega teha ei saa. Aasta tagasi hakkasime mõtlema, et teeme panga. Hansapangaga alustades oli ees palju panku, nüüd on vaid mõned. Enam-vähem samamoodi nagu meie, alustas kunagi ka Big. Tulevik saab meil olema mitmetahuline,“ lausus LHV suuromanik Rain Lõhmus ning lisas, et LHV pangas on igal kliendil oma isiklik pankur, kes teab kliendi võimalusi.

Kui välispankades läheb otsustusõigus väljapoole, siis Lõhmuse sõnul vaatab nende pank ettevõtjate peale kohaliku pilguga, sest osadele ettevõtjatele ei sobi võib-olla välisriikide tingimused. „Ettevõtja kui isiksus on meie võtmekoht ja inimesed seal taga,“ ütles Lõhmus.

LHV panga tulevasteks klientideks on innovaatilised ettevõtjad. „Keskendume väärtuseloojatele. Kui Hansapank alustas, olid tal ka alguses klientideks vaid ettevõtjad. Me ei kavatse keskenduda kinnisvarasektorile, seda on varasemalt ülearendatud. Meie klientideks on ettevõtjad, kes plaanivad majandust edasi viia,“ märkis Lõhmus. „Kinnisvarakriis oli selgelt ette näha. Alati on nii, et on buum ja siis turg kukub. Esialgu me populaarsete asjadega kaasa ei lähe.“

LHV tahab pürgida eelistatuimaks uue põlvkonna pangaks. „Ja nagu kirjanik Gibson ütles, on kõige tugevam see, kes karja sees suudab üksi seista. Me ei peagi meeldima kõigile,“ märkis pankur.

Esialgu Lõhmuse sõnul kodulaenu pakkuma ei hakata. „Kunagi ei saa öelda mitte kunagi, kuid lähiajal me sellega tegelema ei hakka. Pole mõtet mõelda, milline oleks maailm kümne aasta pärast,“ lisas ta.

Tuleviku suhtes LHV suuromanik väga optimistlik polnud. „Panganduse järgmised kaks aastat on näha vaid numbrite halvenemist,“ märkis Lõhmus, kelle sõnul võib pank kapitaliturgudelt ka raha kaasata, kuid esialgu see plaanis pole. „Lähema kahe aasta jooksul me börsile kindlasti ei lähe,“ lisas ta.

Panga nõukokku kuuluvad veel ka Heldur Meerits, Tiina Mõis ja Hannes Tamjärv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2009, 19:32
Otsi:

Ava täpsem otsing