Muuseumiööl tõmbas enim külastajaid Ajaloomuuseum

18. mai 2009, 18:07

Nädalavahetusel toimunud muuseumiööl
külastas enim inimesi – ligi 12 000 – ajaloomuuseumi.

Hinnanguliselt käis Eesti Ajaloomuuseumi kesklinna ja Maarjamäe lossi väljapanekutel kokku ligi 12 000 inimest, kunstimuuseumis Kumu 8000, Meremuuseumis 6500, Lennusadamas, Tervishoiumuuseumis ja Tallinna Linnamuuseumis 5000 inimest. Tallinnas asuvat Energiakeskust külastas laupäeva õhtul 4000, Kadrioru lossi 3000, Tervishoimumuuseumi üle 2000, Viljandi Muuseumi 1500, Kuressaare linnust 1000, Eesti Panga muuseumi 800 huvilist.

Tallinnas huvilisi vedanud muuseumibussi kasutati niivõrd aktiivselt, et see pidi tegema lisareise. Algatuse Eesti Rattarikkaks kutsel sõitis muuseumide vahet 70 ratturit, samuti leidis palju sõitjaid TrammarTi tramm.

Eesti muuseumid avasid laupäeva hilisõhtul uksed üleriigiliselt esmakordselt. Komme lubada inimesi rahvusvahelise muuseumipäeva eel hilja õhtul muuseume tasuta külastama on pärit Prantsusmaalt.

Muuseumiöö peakoordineerija Mariann Raisma sõnul läks üritus korda lausa suurepäraselt. Mitmest rahvusest külastajate – Tallinnas oli mitmes muuseumis eesti- ja venekeelseid külastajaid pooleks – suur hulk arv üllatas tema sõnul muusemitöötajaid endidki.

Ühtlasi teatas Eesti Muuseumiühing, et annab 1. juunil Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas üle tänavuse Muuseumisõbra auhinna suurettevõtjast kunstimetseenile Enn Kunilale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2009, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing