Pangad: ID-kaart pole ainus võimalus ülekanneteks

18. mai 2009, 13:43

Sampo, SEB ja Swedbank pankades hakkab
tänasest kehtima korduvkasutusega koodikaartide ülekannetele maksimaalne
päevalimiit 3000 krooni, kuid samas pakuvad pangad ID-kaardile mitmeid
alternatiive.

Sampo panga kommunikatsioonispetsialist Tõnu Talinurm ütles, et neil hakkab tänasest kehtima interneti- ja telefonipangas korduvkasutusega koodikaartide ülekannetele maksimaalne päevalimiit 3000 krooni. "Alternatiivina korduvkasutusega koodikaardile pakume klientidele nelja erinevat võimalust piirangutevabalt arveldada: ühekordsete koodidega koodikaart, PIN-kalkulaatorit, ID-kaarti ja mobiil-ID," ütles ta.

SEB panga kommunikatsioonijuht Silver Vohu ütles, et nemad pakuvad samuti nelja võimalust ülekanneteks: paroolikaarti, ID-kaarti, mobiil-ID ja PIN-kalkulaatorit. "Paroolikaardiga saab teha kuni 3000 krooni väärtuses ülekandeid päevas, teiste võimaluste puhul kehtib kasutaja poolt seatud limiidid," lisas Vohu.

Swedbank pakub mobiil-ID ja PIN-kalkulaatorit, sõnas panga kommunikatsioonispetsialist Laura Käesel. "Mobiil-ID-ga saab tõendada oma isikut e-teenustesse sisenemisel ja anda digitaalallkirja. See on nagu ID-kaardi analoog, võimaldades teha samasid e-toiminguid. Mobiiltelefon täidab ühel ajal nii ID-kaardi kaardilugeja kui PIN-kalkulaatori funktsiooni," selgitas Käesel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2009, 14:40
Otsi:

Ava täpsem otsing