BÖRS: ebalev liikumine USA turgudel

19. mai 2009, 16:05

Täna pettumuse toonud ehitusnumbrite tõttu
kogu päeva närviliselt liikunud USA börsid sulgusid viimaks
valdavalt miinuses.

USA eluasemeehitus kukkus aprillis pea 13% ehk rekordmadalale tasemele, kuna kosunud ühepereelamute ehitusmaht ei suutnud tasakaalustada kortermajade ehitusaktiivsuse sügavat langust. Uute projektide ehituslubade taotlemine langes 3,3% ehk samuti oodatust rohkem. Ökonomistid ootasid nii uute elamute ehituse kui ehituslubade kerget kasvu.

Teisalt lasi aga kerge rõõmusõnumi lendu USA suurim ehitustarvete kett Home Depot, kes teatas turuootusi ületanud majandusaasta esimese kvartali tulemused. Home Depot kolme kuu kasum kerkis mullusega võrreldes 44%, ettevõte kinnitas ka käesoleva aasta kasumiprognoosi.

Dow Jonesi indeks lõpetas päeva 0,3% allpool eilset taset, Standard Poor´s 500 kukkus aga 0,2% ehk 908 punkti tasemele. Tehnoloogiaktisate liikumisi peegeldav Nasdaq näitas teises suunas liikumist ja sulgus 0,1%-lises plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2009, 23:09
Otsi:

Ava täpsem otsing