USA erasektor vallandab, avalik sektor palkab

20. mai 2009, 19:03

USA erasektor on alates 2007. aasta 31.
detsembrist vallandanud 6 miljonit töötajat samal ajal kui avalik sektor on
selle aja jooksul loonud 244 000 uut töökohta, kirjutas Bloomberg.

Avaliku (riigi, osariigi ning kohaliku võimu) sektori palgal olejate arv moodustab nüüd 17 protsenti töötajate koguarvust, mis on suurim alates 1992. aasta 31. augustist (toona oli see protsent 17,4). Kõrgeim avaliku sektori töötajate arv oli 31. juulil 1975, mil see ulatus 19,4 protsendini.

„Valitsus kohandub majanduslike realiteetidega erasektoriga võrreldes aeglasemalt,“ lausus uudisteagentuurile konsultatsioonifirma MFR Inc. USA makromajanduse peaanalüütik Joshua Shapiro. „Seega fakt, et eraettevõtted alustasid töökohtade vähendamisega varem ja agressiivsemalt, ei ole üllatav,“ lisas Shapiro.

Aga selginemine tuleb, lisas ta. „Hävitavavad eelarvelised tingimused tulevad seekord valusamad osariigi ning kohalike omavalitsuse töötajatele, eriti kui arvestada seda, et varasemad uued töökohad loodi tänu krediidi- eriti aga kinnisvaramullile,“ toonitas analüütik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2009, 10:51
Otsi:

Ava täpsem otsing