Kaubamaja maksab tänavu veidi tagasihoidlikumat dividendi

Kadrin Karner 21. mai 2009, 00:00

Dividendide suurust põhjendas juhatuse liige Raul Puusepp, et kui 2007. aasta eest teeniti aktsia kohta kasumit 10 krooni ning maksti välja dividendidena 2 krooni, siis 2008. aastal teeniti aktsia kohta 2 krooni ning välja makstakse 0,4 krooni aktsia kohta. "Maksame samas suurusjärgus," lisas ta ning nentis, et kui 20% teenitud kasumist dividendideks jaotatakse, siis see on mingi märk.

Aktsionäridele ettevõtte eelmise aasta olukord tutvustades lausus Puusepp, et eelmine aasta erines tunduvalt sellele eelnenud aastatest. "Oli näha jaekaubanduse jahtumist," tõdes ta.

Uueks nõukoguks kinnitati nõukogu eelmine koosseisu eesotsas nõukogu esimehe Andres Järvinguga. Nõukokku kuuluvad veel Jüri Käo, Enn Kunila ja Meelis Milder ning Gunnar Kraft.

Järving nimetas eelmist aastat investeerimise ja laienemise aastaks, investeeriti 1,2 miljardit krooni, millele lisandus veel näiteks jalatsiäri.

Tema sõnul nõudis audiitorfirma Tallinna Kaubamajale kuuluva kinnisvara allahindamist, mistõttu tootis kinnisvara sel aastal ettevõttele kahjumit. "Võtsime audiitorfirma ettepanekut kuulda, kuigi meie renditingimused ei ole muutunud, Selver ja Kaubamaja rentnikena on maksejõulised," kinnitas Järving.

Tema sõnul rõhutas audiitor kinnivara allahindamise vajadusena muutunud majanduskeskkonda. "Meie turud eeldavad igaks juhuks kõrgemat tootlust kinnisvaraobjektidelt," selgitas nõukogu esimees. Varade allahindlus jäi Järvingu sõnul suurusjärku 148 miljonit krooni.

Järvingu sõnul on kasvuga õnnestunud ettevõtte kasumlikkust kasvatada. "Ka laienemine Lätti annab võimaluse olla tugevam, kuigi seal on praegu raske," lisas ta. Selveri keti laienemisega Lätti jäi ka Puusepp tagantjärele vaadates rahule. Läti valiti laienemise maaks seetõttu, et see sarnaneb enim Eestile. Soome, Leetu või Venemaale laienemine oleks olnud ebaloogilisem, möönis ta.

Kaubamajal oli 2008. aastal 3703 töötajat ning käive ühe töötaja kohta langes 2006. aasta tasemele. See-eest on Puusepa sõnul kasvanud Tallinna Kaubamaja püsiklientide arv 23% võrra. Kaubamaja on vähendanud töötasu kõikidel töötajatel, sealhulgas juhtkonnal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing