Telekom elab juhtide üleostmise hirmus

Virge Haavasalu 21. mai 2009, 00:00

Äripäev, kes on samuti Eesti Telekomi väikeaktsionär, on ka varem välja toonud börsiettevõtteid, kes ei ole valmis avaldama juhtkonna tasusid. Kõige umbmäärasemalt on tasude suurust kajastanud oma majandusaruannetes Eesti Telekom ja Tallinna Kaubamaja.

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm ütles eile pärast aktsionäride üldkoosolekut, et on ka varem Äripäevale öelnud, et see on olnud suuromaniku otsus, sest konkurents IT-sektoris on väga tihe ja tasude avalikustamine, mida konkurendid nii Eestis kui ka mujal reeglina ei tee, nõrgendaks Telekomi juhtide positsioone ja neid võidaks hakata üle ostma. Sama kinnitas eile Eesti Telekomi nõukogu esimees Mats Salomonsson.

"Esiteks, ettevõte toimib kooskõlas seadustega ja avaldab informatsiooni, mida seadused kohustavad avaldama," põhjendas Salomonsson aktsionäridele.

Ennekõike on see kantud konkurentsihuvist, jätkas nõukogu esimees. "Nii Elionis kui ka EMTs töötavad väga head inimesed ja ettevõte ei taha neid kaotada, andes konkurentidele teavet nende tasude suuruste kohta," tunnistas Salomonsson.

Telekomifirma väikeaktsionär küsis koosolekul, miks makstakse sel aastal rohkem raha dividendideks, kui eelmisel aastal kasumina teeniti. "Me võime natuke laenuga raha väljamaksmist juunis toetada, kui vajadus tekib," vastas Kalm.

Tema sõnul telekomiettevõttel praegu ühtegi laenu kaelas ei ole. "Meie rahavood on praegu nii tugevad, et laenu me ei võta," vastas Kalm aktsionäri esitatud küsimusele, kas on plaanis investeeringuteks laenu võtta.

Äripäev küsis, kuivõrd Eesti Telekom järgib audiitorite ettepanekuid ja kas audiitor on teinud ettepaneku ettevõtte vara väärtust alla hinnata. "On toimunud varasemalt, eelmisel aastal mitte," märkis Kalm. Küll aga hindas Eesti Telekomi gruppi kuuluv Microlinki tütarettevõte tema sõnul tänavu esimeses kvartalis ühe tütarettevõtte vara väärtust alla.

"Mingit suunamuutust ei ole toimunud, jätkame praegu aktsionärina," vastas rahandusministeeriumi asekantsler Veiko Tali pärast aktsionäride koosolekut küsimusele, mis on riigi viimane seisukoht aktsionäristaatuse osas. "Hindame seda dividenditulu, mis riigile laekub. Tulevikus on loomulikult kõik võimalused avatud."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing