Araabia Ühendemiraadid keeldusid Pärsia lahe valuutaliidust

21. mai 2009, 21:11

Araabia Ühendemiraadid loobusid osalemast
Pärsia lahe äärsete riikide valuutaliidus, kuna liidu peakorter kerkib Saudi
Araabia pealinna Riyadhisse, vahendas Lenta.

Samal ajal teatas ühendemiraatide keskpanga juht Sultan as-Suveidi, et ühendemiraadid säilitavad rahvusvaluuta dirhami seotuse USA dollariga.

Araabia Ühendemiraatide välisministeeriumi andmetel langetati otsus pärast seda, kui Pärsia lahe riikide mitteametlikul kohtumisel otsustati, et ühtse finantssüsteemi reguleerimiskeskus hakkab tegutsema Saudi Araabia pealinnas. Alates 2004. aastast on ühendemiraadid teinud aktiivset lobitööd, et ühine keskpank tuleks Abu-Dhabisse.

Algsete plaanide kohaselt oleks ühisesse valuutaliitu kuulunud Araabia Ühendemiraadid, Saudi Araabia, Kuveit, Oman, Bahrein ja Katar. Neis maades asuvad maailma suurimad naftavarud. Pärsia lahe äärsetes riikides elab 36 miljonit inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 21:11
Otsi:

Ava täpsem otsing