Arco Vara pani kroonilaenud eurodesse

Annika Matson 21. mai 2009, 09:41

Arco Vara kontsern refinantseeris SEB
pangas Eesti krooni laenud kogusummas 157 mln krooni (10 mln eurot) euro
laenudeks, teatas firma börsile.

Refinantseerimise põhjusena tõi ettevõtte välja intressikulu vähendamise.

Baasintressiks on 6-kuu Euribor ja marginaalid vahemikus 2,75% - 3,85%. Laenude tähtajad ja tagatised jäid samaks. Laenud on seotud Tivoli, Laeva, Kerberoni ja Pärnu Turu projektidega Eestis. Arvestades tänaseid baasintressimäärasid väheneb aastane intressikulu üle 5 mln krooni (0,3 mln euro).

Äripev küsis Arco Varalt, kas nad soovivad kroonilaenude panekuga eurodesse vähendada krooni devalveerimise riski. Vastas Arco Vara turundus- ja kommunikatsioonijuht Urve Nõgu: "Eesti krooni laenude refinantseerimise eesmärk eurolaenudeks on kokku hoida intressikuludelt. Kui oleksime soovinud vähendada devalveerimise riski, ei oleks me laene refinantseerinud".

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing