Arstide liit nõuab üldise lastetoetuse säilitamist

21. mai 2009, 12:41

Arstide Liit ühineb lastekaitse liidu ja
teiste kodanikuühenduste nõudmisega säilitada üldine lastetoetus ja tasuta
koolilõuna.

"Meie lapsed ei ole kahjuks nii hea tervisega nagu me tahaksime, laste tervis aga sõltub sageli ka vanemate majanduslikust olukorrast. Lastetoetus on Eestis naeruväärselt väike, kuid paljude perede jaoks on ka see väike summa väga oluline. Soe lõuna koolis on osale õpilastest ainus korralik söögikord kogu päeva jooksul, teiste jaoks aga tervislik alter natiiv üha rohkem levivale rämpstoidule," seisab arstide liidu avalduses.

"Kui riik on juba nii lootusetus olukorras, et kokku hoida ei häbeneta isegi laste toidu pealt, siis tuleks pigem pöörduda nende inimeste poole, kes ei pea oma sissetulekust suurt osa laste peale kulutama. Ka nemad võiksid olla lapsevanematega solidaarsed ja aidata raskel ajal riiki ja kõiki siin elavaid lapsi, loovutades osa oma töötasust lastetusmaksuna," teatas arstide liit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 12:41
Otsi:

Ava täpsem otsing