BÖRS: Investorite optimism hakkab USAs kaduma

21. mai 2009, 15:57

USA börsid lõpetasid nädala eelviimase
kauplemispäeva kindlas miinuses, kuna investorite lootus kiirele majanduse
paranemisele hakkab tuhmuma.

Investorite mure majanduse pärast kerkis jõulisemalt esile eile õhtul avaldatud Fedi viimase aruande tõttu. Selle järgi ei ole USA keskpank maailma suurima majanduse languse lõpus kindel ning peab võimalikuks, et ka finantsektorit võivad tabada uued negatiivsed üllatused.

Turgudele avaldas negatiivset mõju ka USA töötute arvele võtmisavalduste arvu kukkumine oodatust vähemal määral, andes sellega signaali, et kõrgem tööpuudus lükkab edasi ka majanduse taastumise.

Täna langetas Standard Poor’s ka Suurbritannia krediidireitingu väljavaate negatiise peale, kuna Suurbritannia laenukoormus on kiiresti kasvamas. Investorid on mures, et taoline reitingu langetamine võib ees oodata ka USAd.

Laiapõhjaline indeks S P 500 sulgus 1,7% miinuses ehk 888 punkti tasemel, tehnoloogiaaktsiate liikumisi kajastav Nasdaq aga 1,9% eilsest madalamal ehk 1695 punktil. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1,5%.

Täna oodatust väiksema kahjumi avaldanud Barnes Nobles turuväärtus kerkis 3,1%. Suurte tööstusettevõtete aktsiad andsid aga valdavalt tagasi - United Technologies kaotas oma turuväärtusest pea kaks protsenti, lennukitootja Boeing aga üle kolme protsendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 23:22
Otsi:

Ava täpsem otsing