Michal Padarist: kui keegi pead ei pese, ei näita see veel, et ta tegija oleks!

21. mai 2009, 15:42

Täna ei löönud kired lõkkele mitte ainult
valitsuse pressikonverentsil, kus pea-ja rahandusminister üksteist valetamises
süüdistasid. Inetuks sõnasõjaks läks ka Vikerraadio "Reporteritunnis", kus
oravapartei peasekretär Kristen Michal rahandusminister Ivari Padari
kasimatusele viitas.

"Küsiks, miks kriis on alguse saanud? Üks erakond ehk sotsiaaldemokraadid seadsid endale selge joone - ütlesid, et neil on kasulik valimiste jaoks valijatele pehmelt öeldes silma teha. Nad seadsid europarlamendi valimiste häältesaagi selgelt ettepoole riigihuvidest," väitis Michal.

Ta jätkas: "Minu meelest ei ole päris normaalne see, kus rahandusminister olukorras, kus tuleb eelarvet koostada, teeb riigikogus ekskursioone. Eile rahandusminister Tartus kohtus ka nii-öelda valijatega. See peaks olema igale tervemõistuslikule inimesele signaaliks, et inimesed ei võta oma tööd tõsiselt," arvas Michal.

Saates osalenud sots Hannes Rumm asus Padarit kaitsma.

"Siinkohal mul on heameel Vikerraadio kuulajatele meenutada, millisena olete te Ivari Padarit viimase aasta jooksul näinud teleekraanilt või fotodelt? Te olete teda näinud loppis, higisena, stressis, te olete näinud, et see on aus, siiras Eesti mees, võib-olla kõige vahetum minister kogu selles kabinetis, ta on kohusetundlik..."

Michal vihastas: "Ära pahanda, aga ütleme nii, et kui keegi pead ei pese, ei tähenda, et ta sellepärast kõvasti tööd teeb! Ja ma ei mõtle Padarit siin. See oli lihtsalt kujundlik näide, performance, kui soovid."

Täna õhtupoolikul selgitas Michal enda sõnavõttu niimoodi: "Mind liiga ei huvita Ivari Padari isik, kuid mulle on väga vastu, et poliittehnoloog Hannes Rumm nimetab Padarit seetõttu kõvaks töömeheks, et ta näeb halb välja. Et tal on särk kortsus, lips viltu ja pea sassis? Ma ei saa aru, millist eeskuju peaks minister oma lodeva olekuga andma? Kui Eesti rahva probleemiks on südamehaigused ja meeste probleemiks ülekaalulisus ja ebatervislik elustiil, siis mis uhkuse allikas see olema peaks? Ja millist suurt töövõitu see tähistama peaks? See ei tohiks ometigi olla uhkuse allikas, isegi kui mingil põhjusel see nii on."

Michali arvates ta Padarit ei solvanud.

"Seega, ma absoluutselt ei solva äsja ametist vabastatud Ivari Padarit, kuid olen kindlalt selle vastu, et suvalist inimest peetaks sellepärast kõvaks töömeheks, et ta näeb kasimata välja. Tegijad on need inimesed, kes suudavad oma tööd sisuliselt hästi teha ja hoolitseda oma vaimu ja keha eest," arvas Michal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2009, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing