Põhjamaade Investeerimispank puhastab Peterburi solgi

21. mai 2009, 13:05

Põhjamaade Investeerimispanga NIB
juhtimisel antav 25 miljoni eurone laen vähendab Neevat mööda merre jõudvat
reostuskoormust üle miljoni inimese heitvete võrra, kuludes Peterburi
veepuhastussüsteemi uuendamiseks.

Kui praegu puhastab Läänemere-äärne suurlinn Peterburi 85% oma heitvetest, siis aastaks 2012 tõuseb see protsent 95ni, vahendas Soome uudisteagentuur STT.

Ligi 400 miljoni kroonise laenuga rajatakse uus pumbajaam ja rekonstrueeritakse linna põhjapoolseid puhastusseadmeid. See võimaldab sulgeda mitmeid seni veel tegutsevaid elurajoonide ja tööstusettevõtete puhastamata heitvete väljalaskekohti. "Investeerimisprogramm ökoloogia koha pealt äärmiselt tähtis. See on tõeliselt suur samm Läänemere seisukorra parandamiseks, mis on tähtis kõigi mereäärsete maade jaoks," ütles NIB tegevjuht Johnny Akerholm.

Eile Peterburi vee-ettevõttega Vodokanal allkirjastatud lepingus on peale korraldaja NIB rahastajateks veel Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank, Euroopa Investeerimispank, Peterburi linn ja Vene riik. Ettevõtmine on osa põhjadimensiooni keskkonnapartnerluse programmist. Programm koordineerib Loode-Venemaa kiireloomuliste keskkonnaettevõtmiste finantseerimist. NIB alustas koostööd Peterburi Vodokanaliga 1997. aastal ning on talle seni andnud neli laenu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing