USA majanduse koondindeks tegi üllatushüppe

21. mai 2009, 19:10

USA juhtivate majandusindikaatorite indeks
kasvas aprillis üllatuslikult kiiresti, andes sellega signaali võimalikust
majanduskriisi pehmenemisest.

Indeks hüppas protsendi jagu kõrgemale, tähistades suurimat tõusu alates 2005. aasta novembrist. Alles märtsis andis koondindeks 0,2% tagasi.

Indeksi liikumist mõjutasid muu hulgas ka aktsiate kiire kasv ja paranenud tarbijausaldus. Kuigi nimetatud näitajad sõitsid majanduse paranemise lootuses üles, ei tasuks sellest kaugele ulatuvaid järeldusi teha, sest viimase veerandsaja aasta kõrgtasemele kerkinud tööpuudus ja piiratud rahalaenamine ennustab majandusele ka lähitulevikuks raskusi.

"Indeksi tõus klapib sellega, mida ma praegu näeme," kommenteeris Barclays Capitali majandusanalüüsi juht Dean Maki Bloombergile. "Paar kuud tagasi olid näitajad ühtlaselt halvad ja ühtlaselt langevad, kuid nüüd on info palju kirjumaks muutunud. Mõned asjad on paranenud ja mõned asjad ei ole nii palju paranenud," rääkis Maki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2009, 19:13
Otsi:

Ava täpsem otsing