Arco Vara kroonilaenud nõuaks üle 20 miljoni lisakulu aastas

22. mai 2009, 15:44

Kui kõik Arco Vara Eesti projektidega
olevad laenud konverteerida kroonideks, suureneks grupi intressikulu üle 20
miljoni krooni aastas, ütles Arco Vara juhatuse liige Heigo Metsoja.

Äripäev küsis, kas Arco Vara peab vajalikuks krooni devalveerimise vastu ennast kuidagi kaitsta ning mida on selleks tehtud. "Täna on Arco Vara pigem refinantseerinud kroonilaenud eurolaenudeks, kuna kroonilaenude baasintressid on kordi kõrgemad. Kui kõik Arco Vara Eesti projektidega olevad laenud konverteerida kroonideks, suureneks grupi intressikulu üle 20 miljoni krooni aastas," seisis Arco Vara juhatuse liikme Heigo Metsoja e-kirjaga saadetud kommentaaris.

Arco Vara teatas eile börsile, et kontsern refinantseeris SEB pangas Eesti krooni laenud kogusummas 157 miljonit krooni euro laenudeks. Refinantseerimise põhjusena tõi ettevõte välja intressikulu vähendamise.

Äripev küsis Arco Varalt, kas kroonilaenude panekuga eurodesse soovitakse vähendada krooni devalveerimise riski. "Eesti krooni laenude refinantseerimise eesmärk eurolaenudeks on kokku hoida intressikuludelt. Kui oleksime soovinud vähendada devalveerimise riski, ei oleks me laene refinantseerinud," ütles Arco Vara turundus- ja kommunikatsioonijuht Urve Nõgu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing