BÖRS: USA lõpp tõmbas miinusesse

22. mai 2009, 23:14

USA aktsiaturud pöörasid viimasel tunnil
miinusesse.

S P 500 aktsiaindeks langes 0,14 protsenti, Dow Jones tööstuskeskmine 0,18 protsenti ning Nasdaq indeks 0,19 protsenti.

Kauplemise lõpus vajus täiesti ära General Motorsi aktsia. Autotootja, kelle pankrot saab iga päevaga järjest tõenäolisemaks, kukkus 25,5 protsenti 1,43 dollarile.

Ka Ford Motor, kes küll end pidevalt eelnimetatud konkurendist eristada püüab ning ainsana kolmest USA suurest autotootjast valitsuse abist seni keeldunud on. Autotööstur on vajunud 1,3 protsenti 5,26 dollarini.

Kindlustaja American International Group (AIG) sai S P 500 indeksi ettevõtetest suuruselt teise kahjumi, lisaks teatas ettevõtte juht Edward M. Liddy, et plaanib ametist tagasi astuda kohe pärast sobiva järglase leidmist. AIG aktsia reageeris negatiivselt ning vajus 5,6protsendilisse miinusesse 1,7 dollari peale.

Finantssektor on saanud laiema müügilaine osaliseks. Lisaks AIG miinusele, langesid ka Bank of America 2,98 protsendiga, American Express 3,11 protsendiga ja Wells Fargo 2,92 protsendiga.

Tehnoloogiaettevõtted Apple ja Research In Motion (RIM) on suhtelisele üksmeelselt vajunud vastavalt 1,35 ja 1,30 protsenti.

Plussis lõpetas terve õhtu samadel tasemetel kaubelnud luksuskaupade tootja Guess 5,14protsendilise kerkimisega, ilusa tõusu tegi ka Avon Products 4,7 protsendiga. Ravimitööstuse esindaja Teva Pharmaceutical kerkis 2,7 protsenti ning toiduainevaldkonna suurtegijad McDonald's ja Kraft Foods vastavalt 2,5 ja 2,13 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 23:14
Otsi:

Ava täpsem otsing