Jaapani keskpank: riik hakkab paranema

22. mai 2009, 19:58

Jaapani keskpank tõstis oma riigi majanduse
väljavaadet esimest korda pea kolme aasta jooksul, kirjutas Bloomberg.

„Majandusolustik on halvenenud, aga eksport ja tootmine hakkavad juba tuge leidma,“ teatas pank. Keskpank otsustas samuti tagatisena vastu võtta välisvaluutapõhiseid riiklike võlakirju, et muuta laenude väljastajatele raha saamine lihtsamaks.

„Tundub nagu oleme väljumas vabalanguse faasist,“ sõnas juhatuse liige Masaaki Shirakawa uudisteagentuurile lisades, et selle kvartali SKP saab olema märkimisväärselt parem eelmisest 15,2protsendilisest kukkumisest. Keskpanga juhatus hääletas üleöPankö-laenude määra 0,1 protsendile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2009, 21:30
Otsi:

Ava täpsem otsing